سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
سه شنبه 90 مرداد 4 :: 2:26 عصر ::  نویسنده : محسن قاری

/بررسی امنیت اجتماعی در مجلس/
احمدی مقدم:
ریشه‌های اصلی جرائم در کشور رسماً از خارج هدایت می‌شود

فرمانده نیروی انتظامی گفت: مواد مخدر، مشروبات الکلی، بی بندو باری اخلاقی، ماهواره و تهاجم فرهنگی، ریشه‌های اصلی جرائم هستند که رسماً از خارج از کشور هدایت می‌شوند...

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار احمدی مقدم، در بررسی موضوع امنیت اجتماعی و برخورد با اشرار در صحن علنی مجلس با بیان اینکه امروز جرائم در دنیا روند رو به افزایش دارد، گفت: گسترش شهرنشینی و حاشیه نشینی، توسعه مواد مخدر، توسعه سکس، خشونت، مشروبات الکلی، فزون خواهی و زیاده طلبی و تضعیف قدرت دولت‌ها در برخورد با جرائم، از عواملی است که روند عمومی جرم در کل جهان را رو به افزایش گذارده است.

به گفته وی، در منطقه ما با حضور ابرقدرتها شاهد سازماندهی برای ترویج جرائم در جمهوری اسلامی و تلاش برای بی‌ثبات سازی هستیم.

وی با اشاره به تشکیل نیروی انتظامی در سال 70 گفت: دهه 70 ، دهه ضعف و عقب روی بود و همه ساله کشور شاهد افزایش سریع جرائم بودیم، علت این موضوع عدم توجه دولت به مقوله امنیتی بود. اما از ابتدای برنامه سوم، اهتمام مجلس و دولت را نسبت به تقویت بنیه انتظامی شاهد بودیم در برنامه سوم نیروی انتظامی موفق شد شیب افزایش جرائم را تا سر حد توقف پیش ببرد و در برنامه چهارم در اکثر شاخص‌های جرائم، کاهش یا عدم افزایش را تجربه کرده‌ایم.

وی گفت: با توجه به افزایش جمعیت، عدم افزایش در شاخص‌های جرائم یک نوع پیشرفت محسوب می‌شود.

احمدی‌مقدم به برخی آمارهای جرائم جنایی اشاره و خاطر نشان کرد: طبق آمارها در سال 90 آمار قتل کاهش یافته، این در حالی است که برخی رسانه‌ها آمار پزشکی قانونی را با این آمار مقایسه می‌کنند و می‌گویند این آمار با هم تناقض دارند. این درحالی است که چنین موضوع صحت ندارد.

به گفته وی، در سال 80 جرم قتل عمد 2109 فقره بود، در سال 89 جرم قتل عمد 1277 فقره بود و در چهارماهه امسال نیز 733 فقره آمار قتل داریم که این آمار در سال 89 ، 765 فقره بوده است لذا کاهش در این آمار را شاهد هستیم.

احمدی مقدم با بیان اینکه آمارهای ما از اغلب کشورهای توسعه یافته بهتر است، گفت: نرخ قتل در استان های مختلف متفاوت است و به عنوان مثال هفت استان بیش از نیمی از آمار قتل ها را به نام خود ثبت کرده‌اند، که این امر ریشه در مسائل فرهنگی (قتل‌های خانوادگی، ناموسی و نزاع) و عادی بودن استفاده از سلاح دارد.

وی در این راستا از استان‌های خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان نام برد و در ادامه افزود: آمار ما بر حسب انگیزه‌های قتل در بخش‌های مختلف بدین گونه است که انگیزه قتل در بخش منکراتی حدود 15 درصد، در بخش نزاع با مقدمه یا بی مقدمه 23 تا 30 درصد، سرقت نه درصد، از طریق بستگان و انگیزه‌های مختلف در سال 89 ، 29 درصد بوده است.

به گفته وی، قتل از طریق بستگان روند افزایشی داشته و این موردی نیست که پلیس بتواند در آن وارد شود.

احمدی‌مقدم افزود: قتل توسط اتباع بیگانه 150 فقره بوده است، این در حالی است که نرخ کشف قتل پنج درصد افزایش داشته است. همچنین آمار نشان می دهد که در سال 80 نرخ سرقت مسلحانه 1600 فقره بوده که در سال 89 به 905 فقره کاهش یافته است.

وی در مورد آمار مربوط به تجاوز با بیان اینکه تا سال 86 آمار مدونی نداشته‌ایم، گفت: از سال 86 تاکنون 800 الی 900 فقره در باب تجاوز ثبت شده که البته بسیاری از موارد مربوط به تجاوز ثبت نمی‌شود. در این خصوص تعرض علیه زنان حدود 40 درصد بوده است و 60 درصد مربوط به مردان و معمولاً افراد زیر 15 سال بوده که با اغفال صورت می گیرد.

احمدی مقدم در عین حال با بیان اینکه شاهد روند نزولی در جرائم کشور بوده‌ایم، گفت: روندها نشان‌گر بهبود یا ثبات در شاخص‌ها نشان‌گر این می‌باشد، این در حالی است که با کم‌ترین امکانات جرم‌ها را کشف می‌کنیم.

وی با اشاره به ناکافی بودن توسعه و امکانات پلیس متناسب با نیازها، ضرورت تقویت دستگاه قضایی و سازمان زندانها را یادآور شد و گفت: در هیچ جای دنیا سرباز به عنوان پلیس به کار گرفته نمی‌شود، این در حالی است که 40 درصد نیروهای ما سرباز هستند و ما نمی‌توانیم از فردی که 18 ماه خدمت می‌کند، انتظار رفتار حرفه‌ای داشته باشیم.

احمدی مقدم همچنین بر لزوم تقویت بسیج در خصوص امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد و از صدا وسیما خواست در جهت ترویج فرهنگ و افزایش فرهنگ بردباری و بالا بردن آستانه تحمل فردی و اجتماعی تلاش کند.

وی در عین حال خطاب به رسانه‌ها تاکید کرد: تضعیف اقتدار پلیس، موجب افزایش ناامنی در جامعه است.

وی همچنین از مجلس خواست که در مورد سلاح سرد هر چه سریعتر قانونی را به تصویب برساند.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، در این هنگام از وی خواست اگر پیشنهادی دارد به مجلس به صورت طرح یا لایحه ارائه دهد و در عین حال ظرائف موضوع را نیز لحاظ کند.

احمدی‌مقدم در ادامه ضرورت تقویت کمی و کیفی پلیس یادآور شد و گفت: می‌خواستیم برای کانون‌های جرم خیز دوربین نصب کنیم اما با موانع بسیاری مواجه شدیم.

فرمانده ناجا در خاتمه گفت: آمارها از زمان فتنه 88 تا یکسال روند صعودی همه جرائم را نشان می‌دهد چرا که فتنه 88 موجب اقتدار شکنی و نهایتاً تجلی مجرمین شد؛ اما خوشبخانه با نامه‌هایی که به مجلس دادیم و عنایت مقام معظم رهبری در دستور به وزیر کشور جهت رسیدگی به موضوع، این روند صعودی تا پایان سال 88 متوقف شد و اکنون در حال تجربه روند نزولی جرائم هستیم.

ایسنا




موضوع مطلب :

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 134
  • بازدید دیروز: 414
  • کل بازدیدها: 1118068
پیوندها